Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

4 zvjezdice Starog Bara – otvaranje hotela Stara Čaršija

Share

Hotel Stara Čaršija otvoren je u sklopu druge faze projekta ”Stara Čaršija Resort & SPA” i prvi je hotel visoke kategorije sa pogledom na zidine drevnog grada.

Na otvaranju 20. jula predstavljeno je 18 luksuznih smještanih jedinica, u prisustvu čelnika grada, kao i brojnih zvanica iz privrednog i kulturnog života Crne Gore. Ovom prilikom, Hajriz Brčvak, vlasnik vrijednog kompleksa pozvao je predsjednika Opštine Bar- Dušana Raičevića i direktora Turističke organizacije Bar- Emila Kukalja „da se pridruže u još jednom projektu”

– Projektu revitalizacije Starobarske kaldrme, njenom renoviranju i vraćanju u prvobitno stanje.

„Obećavam da u meni grad ima partnera koji će to u potpunosti da iznese. Samo odaberite kaldrmu kakvu želite i ova, sada već provjerena, ekipa to će i uraditi, a ja ću sa zadovoljstvom isfinansirati. Vi obezbijedite papirološke formalnosti i koliko sjutra se možemo dogovoriti oko svih detalja, da nam Stari Bar bude još ljepši“, kazao je Brčvak.

Kao čovjek koji odlično poznaje ljude i istoka i zapada, Brčvak ističe, da Bar ima i te kako šta da ponudi i jednima i drugima.
„Sve što nam je potrebno jeste udruženi trud i rad, zajedničko koračanje ka istom cilju, a to je razvoj Crne Gore i Bara kao turističke destinacije i unaprijeđenje naše ekonomije. Zato trebamo dobro zasukati rukave, vjerovati u sebe i druge, raditi svoj posao patriotski, odgovorno i profesionalno, a rezultati ne mogu izostati“, rekao je Brčvak i zahvalio se Starobaranima za strpljenje tokom izvođenja radova.

„Nadam se da danas dijele moju sreću i osjećaj ispunjenosti kada vide ovaj kompleks. Dok privrednici, siguran sam, primjećuju u kakav se turistički centar ovo mjesto pretvara. Danas je Stari Bar mjesto na koje se gleda sa uvažavanjem”, kazao je Brčvak.

Za izgradnju objekta korišćeni su prevashodno prirodni materijali, kamen i drvo. Kuriozitet je da vizionar ovog projekta nije propustio da savršeno uklopi drvene grede srušenog hotela “Durmitor” sa Žabljaka, čija vrijednost nije samo u mjeri novca. Takođe, zbog masline koja se nalazi u dvorištu kompleksu arhitekte su mijenjali projekat na uštrb kvadrata. Aparatmani su po standardima visoke kategorije, opremljeni drvenim namještajem, sa komfornih terasama sa kojih gosti imaju pogled na jedinstveni Stari grad.

Inače, planirano je da ”Stara Čaršija Resort & SPA” u svojoj završnoj fazi ima 32 smještajne jedinice različitih kategorija, uključujući i penthouse. Treća faza projekta trebala bi biti završena do sledeće sezone.
U završnoj fazi, uz dodatne smještajne kapacitete i bungalove u maslinjacima, kompleks će posjedovati i kompletnu Wellnes i SPA ponudu, sa hamamom, turskim kupatilom…
Posvećena priprema ponude ogleda se ne samo u sadržajima već i mogućnostima sprovođenja kulture življenja turista koji će posjećivati ovaj hotelski kompleks.

Podsjetimo, u sklopu kompleksa, od avgusta 2018. godine, radi nacionalni restoran koji se prostire na pet nivoa sa pogledom na tvrđavu Starog grada.

Na otvaranju, prvi čovjek Bara je istakao da će ekskluzivni objekat koji se arhitektonski uklopio u ambijent Starog grada, doprinijeti njegovoj boljoj turističkoj valorizaciji,

„Uvjeren sam da će Stari grad, zahvaljujući ovom ekskluzivnom hotelu, bilježiti još veću posjećenost. Uz Skadarsko jezero, koji je najveći generator turističke posjete našoj opštini, Stari Bar je iza njega”, reako je predsjednik opštine Bar, Dušan Raičević.

Umjesto poklona povodom otvaranja visoko kategorisanog turističkog objekta, porodica Brčvak je organizovala humanitarnu akciju. Zvanice i domaćini su donirali novac za Crveni krst Bara. Novac će biti upotrijebljen za renoviranje Doma CK u selu Limljani, u Crmnici.