Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Antibareos

Share

– Stari grad, Stara maslina i dvorac Petrovića

Prošetajte kroz bogatu prošlost ovog drevnog grada koji se u 9. vijeku zvao “Antibareos“, sa posjetama trima najvažnijim istorijskim lokacijama.

Započnite obilazak ispred samog rezorta, sa Starim Gradom, obilazeći njegovu tvrđavu u ovom laganom i zanimljivom izletu, kroz njegove kaskadne ulice i slikoviti ambijent.

Stari grad Bar napušten je krajem 19. vijeka. Sada predstavlja najveći muzej na otvorenom u Crnoj Gori i arheološko nalazište koje prikazuje istoriju Bara iz antičke ilirske ere, te isprepletenost osmanske i crnogorske kulture i suživota.

Nakon uživanja u pogledu i kulturi Starog grada Bara, obilazak se nastavlja automobilom, prema Staroj maslini, drugom najvažnijem spomeniku grada i biološkom fenomenu. Stara maslina sa svojih 2347 godina je najstarije drvo Evrope, kako je procijenjeno molekularnom analizom.

Posljednje, ali svakako ne manje važno, imaćete priliku da posjetite novi grad, njegovo šetalište uz more gdje se nalazi Muzej i nekadašnja ljetna palata posljednjeg kralja Crne Gore, Nikole I Petrovića. Muzej nudi zabavno putovanje kroz kraljevu vladavinu i način života, prepun artefakata vezanih za istoriju i kulturu Bara.