fbpx
Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ako imate neka pitanja, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Bokokotorski Zaliv

Share

Kao jedini fjord na Mediteranu, od jula 2000. godine zaliv Boke je uvršten među 25 najljepših zaliva na svijetu, što je njegovu očaravajuću ljepotu učinilo poznatom širom svijeta. Tokom 1979. godine, ovaj predio je stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Kotor
Dvosatna panoramska vožnja duž obale Crne Gore odvešće vas u poznati Bokokotorski zaliv – najjužniji evropski fjord. Stari grad Kotor, okružen srednjovjekovnim gradskim zidinama dužine 5 km, jedno je od najbolje očuvanih mediteranskih urbanih cjelina. Smješten u podnožju brda San Giovanni, sa tvrđavom iz 16. vijeka na samom vrhu, Kotor čuva veliki broj muzeja, crkava, palata i mnoge interesantne priče i legende.

Perast
Barokni grad Perast se smatra najromantičnijim naseljem u Bokokotorskom zalivu. Sa samo jednom ulicom, izgrađen od kuća ušuškanih ispod brda Svetog Ilije, Perast gleda na okolne planinske vrhove, ulaz Verige u zaliv Boke, prirodno ostrvo Sv. Đorđa i legendarno
vještačko ostrvo Gospe od Škrpjela. Ovo malo naselje ima čak 16 crkvica, a duh Venecije se jasno osjeća na svakom ćošku i satkan je u svakom segmentu bogate istorije i kulture ovog grada i njegovih mještana.