Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Durmitor Nacionalni Park

Share

Na nadmorskoj visini od 1616m, Crno jezero pripada opštini Žabljak na sjeveru Crne Gore, a udaljeno je na tri sata panoramske vožnje od Resorta. Tokom vožnje svjedočićete smjeni tri različite klime i pripadajućoj vegetaciji mediteranskog, kontinentalnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Crno jezero je jedno od 18 glacijalnih jezera u okviru Nacionalnog parka Durmitor, koja se popularno nazivaju i „Gorske oči“, što duguju okruglom obliku i smaragdnoj boji svojih dubokih voda. Jezero je okruženo gustim borovim šumama koje se savršeno ogledaju
kristalno čistom jezeru. Sniježni planinski Međed vrh koji se uzdiže do visine od 2287m pruža savršenu pozadinu ovom spektakularnom krajoliku.

S obzirom da je ovo jezero najveće i najpristupačnije od svih jezera u okviru ovog nacionalnog parka, Crno jezero je najpopularnije i najposjećenije od strane turista svake godine. Pješačka staza duga oko 3km, koja vodi oko jezera, predstavlja veoma lijep način za rekreativnu šetnju i uživanje.

Nakon osvježavajuće šetnje u čistom i oštrom planinskom vazduhu, možete oskusiti tradicionalnu sjevernu kuhinju u nkom od restorana Žabljaka, ili pak na obali jezera.