Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Dvije strane istog meraka

Share

Kafa – jedina stvari koja na cijelom svijetu prevazilazi sva identitetska pitanja i svi se podjednako slažemo da bi nam život bez kafe bio drugačiji. Na Balkanu otišli smo i korak dalje, pa je od kafe stvorena procedura, tradicija, a mnogi trenutke ispijanja ovog napitka koji nam dolazi sa prostora današnjeg Jordana, ne bi mijenjali ni sa čim.

Danas u našem društvu vlada podjela. Jedni su više za bakarnu tacnu, sa džezvom, fildžanom ili ćikarom kako kažu u Starom Baru. Bez obzira na termin tu je nezaobilazna i kocka šećera kao i rahat lokum. Naravno i voda, kojom se osvježite prije ispijanja kafe, ali nikako nakon toga ne bi li ekstrati kafe što duže ispunjavali sva čula.

Sa druge strane su oni koji ipak merače uz „kafe sa aparata“ uz čitav niz raznih naziva i kombinacija kafe i mlijeka protiču im najzanimljiviji dnevni razgovori. Ipak, najvećim uživaocima ovih kafa mlijeko nije potrebno, potreban je samo dobar omjer arabike i robuste, dok potpunost ristreta razmiju pojedinci.

Stara Čaršija Restaurant je uvijek nudila samo najbolje spojeve ukusa, zato kod nas možete uživati i u dobrim fildžan kafama, kao i u najkvalitetnijim Lavazzinim napicima!