Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Jednostavna predanost zdravlju?

Share

Tokom prethodne godine svi smo razumjeli koliko je zdravlje bitno svih 365 dana u godini, zato je i jednako bitno čuvati zdravlje svim tim danima. I tako dok se s vremena na vrijeme počnemo zamajavati zdravim receptima, miksevima, procentima ovog ili onog, vrlo brzo od toga odustanemo jer nam bude neukusno, dosadno ili komplikovano.. zaboravljajući da je čuvanje zdravlja zapravo izuzetno jednostavno!

„Ti si ono što pojedeš“ – stara je izreka koja itekako ima utemeljenja u nauci i koju fiziologija opravdava jer mi u suštini i jedemo da bi svaka naša ćelija dobila svoj dio hrane.

Ono što su prije svega jednu ili dvije generacije zvali samo hrana, mi za to danas imamo mnogo naziva: organsko, prirodno, domaće, sertifikovano, zeleno itd. Čitav taj niz pravila i formalnosti koji je kasnije sažet u jednom Eco znaku samo je pokušaj da se nadomjesti svo strpljenje i predanost koja se nekada pružala hrani. Zato ćemo izdvojiti svega par naših favorita koje želimo da vam predstavimo, a koji su simboli tradicije, zdravlja, mediterana:

Ajvar

Degustiranjem našeg ajvara možete osjetiti šta je pravi tradicionalni ukus! Priprema ajvara ne započinje u kuhinji, već na njivi. Proces započinje biranjem najkvalitetnijeg sjemena za paprike i gajenjem samo domaćih sorti. Bez obzira na to da li ga više volite uz hljeb ili uz sir i mesna jela, ajvar mora biti sastavni dio svake zimnice!

Džem od šljiva

Ljubitelji slatkiša vode borbu da u jednom proizvodu pronađu slatko i zdravo, odgovor je jednostavan, džem od šljiva pruža sve to! Karakterističan ukus koji ostaje u sjećanju a koji svako domaće pecivo čini dezertom koji oduševljava!

Maslinovo ulje

U prošlosti maslina je bila simbol prijateljstva i mira među narodima, sada predstavlja duh tradicije mediterana koji nas iznova podsjeti na vrijednost ostavštine i vrtlog emocija koje ono budi. Svaki aspekt ovog ulja jednostavno je blagodat za naš organizam, a salate začinjene maslinovim uljem daju snažan pečat čitavom našem jelovniku!

Ulje crnog kima

Na istočnom kraju mediterana, zemljama orijenta, odavno je otkrivena ljekovitost ulja crnog kima, a drevnim trgovačkim putevima stiglo je i u Evropu. Danas bi nauka rekla da odgovor njegove ljekovitosti leži u idealnom hemijskom sastavu sjemenki koje sadrže preko 100 biološki aktivnih supstanci koje se međusobno nadopunjuju i potpomažu ljekovito dejstvo. Nekada se jednostavno govorilo da je ulje crnog kima lijek za sve!