Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Novi kvalitet za nove mogućnosti

Share

Ove godine organizovan je drugi Sarajevo Halal Fair na kojem su uzeli učešća i predstavnici Crne Gore. Stara Čaršija Resort & SPA je, zajedno sa Montenegro Halal Expo, predstavila svoju ponudu na ovom internacionalnom sajmu. Potencijal Halal turizma već dugi niz godina daje odlične rezultate u smislu posjećenosti i ekonomije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, dok je naša država na početku tog puta.

Halal, kao pravilnik i standard u proizvodnji ili načinu pružanja usluge, nekada se vezivao isključivo za praktikovanje islama, a danas je zbog svojih visokih standarda oficijalni sertifikat koji je za proizvod ili uslugu garant kvaliteta.

Posebna važnost za nas bili su i B2B sastanci održani tokom trajanja sajma, te razmjena iskustva sa predstavnicima kompanija iz regiona koji već dugi niz godina rade po halal standardima.

Kao prvi Halal Friendly Resort u Crnoj Gori, zadovoljstvo nam je biti pionir u ovoj oblasti, a posebnu draž sajmu dalo je veliko interesovanje za našu ponudu i destinaciju koju turisti sa istoka tek otkrivaju.