fbpx
Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ako imate neka pitanja, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Receptom antičkog Rima

Share

Stari Rimljani su oko 1000 godina prije nove ere podijelili maslinovo ulje po kvalitetu u 5 kategorija, a najkvalitetnije maslinovo ulje je od neoštećenih zelenih maslina koje su još uvijek na granama, ta kategorija nazvana je “Ex Albis Ulivis” po kojoj nosi ime i manifestacija u znak rane berbe kvalitetnog maslinovog ulja koja se već petu godinu za redom održava u Starom Baru.

Ove godine je Restoran Stara Čaršija po prvi put uzela učešća na ovoj manifestaciji i predstavila svoje ulje kako građanima Bara tako i svim turistima koji su uživali u ovom sunčanom oktobarskom danu.

Na samom otvaranju prisutnima se najprije obratio organizator Ćazim Alković kao predsjednik udruženja maslinara koji je izrazio zadovoljstvo što već petu godinu vidi veliki broj izlagača, te istakao važnost pravilnog postupanja u branju, cijeđenju i čuvnju maslina kako bi samo ulje bilo što boljeg kvaliteta. Nakon njega, prisutne je pozdravio i direktor turističke organizacije Bar, Emil Kukalj istaknuvši zadovoljstvo što se ovakva jedna manifestacija održava u Baru, jer svakako čini da turisti u ovom gradu imaju i zanimljivu postsezonu.

Svi prisutni mogli su samo da uživaju u degustaciji najprije izuzetno kvalitetnog maslinovog ulja, a zatim i lokalnih jela koja su bila pripremljena.