Vaša poruka je uspješno poslata!

POŠALJITE ZAHTJEV

Ukoliko imate neki zahtjev, pozovite nas!
(+382) (0)68 888 864

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena ukoliko nije drugačije navedeno.

Ukusi Brazila u Baru

Share

U sklopu ovogodišnji dana Brazila u restoranu Stara Čaršija gosti su uživali u večeri Brazilske kuhinje. Najprije je prisutne pozdravila Biljana Dabić ispred organizatora događaja Ave Tours agencije i domaćin Hajriz Brčvak koji su istakli zadovoljstvo da se baš u Baru, poznatom po multikulturalnosti i kvalitetnoj kuhinji, priprema jelo nastalo kao razultat multikulturalnosti Brazila i da je upravo to zajednička spona ove dvije udaljene države. Prisutnima se obratio i direktor Turističke Organizacije Bar, Emil Kukalj, ističući turizam kao vezu Brazila i Crne Gore, dvije prelijepe države sa prirodnim predjelima kojima zavidi čitava planeta.

Univerzitetski profesor i psiholog Rafael Guimaraes je ove godine, u sklopu dana Brazila u Crnoj Gori, oduševio sve prisutne sa svojim kulinarskim umijećem. Pripremajući tradicionalno brazilsko jelo Moqueca (Mokeka) objasnio nam je da je to jelo zapravo sinteza svih uticaja koje je Brazil dobio od svojih naroda i rasa te ga pretvorio u kulturno naslijeđe.

Gosti restorana Stara Čaršija su uživali u savršenom balansu ukusa brazilske kuhinje i predivnoj septembarskoj večeri na terasi našeg restorana. Svakako, nakon Brazilske večere, uslijedili su i crnogorski specijaliteti, te je profesor Gumaraes posebno izdvojio naša lokalna jela kao što su Imam bayildi, domaći čaj i prženi luk.